Четирите елемента на перфектния двор

Градина

Няма нищо по-приятно през топлите месеци от това да поканиш приятели на по питие или барбекю на двора. Най- доброто място в дома ви през летните вечери е именно двора. Има четири основни елемента на двора. Ако следвате съветите ни ви гарантираме, че всички ваши гости и приятели ще бъдат приятно изненадани и впечатлени!

1011. Вътрешен двор
Най-добрият вариант е ако имате вече обособена зона в двора, където да направите кът за сядане или т.н. вътрешен двор.Ако не, предимството е че можете да се развихрите и направите каквото пожелаете.
Бетонните плочки са чудесен вариант, при това на прилична цена. Можете да избирате между различни форми и размери.По-скъп, но доста ефектен избор са каменните плочки- мрамор, гранит или пък обикновен камък или дребен чакъл, който създава очарователна натуралистична атмосфера.

1021032. Място за сядане
Ако дворът ви е голям, най-добрият избор е да сложите удобен диван подходящ за навън, както и няколко стола. Така ще се чувствате все едно сте във всекидневната, но ще е много по-романтично и приятно.
Дървени или метални пейки украсени с кокетни възглавнички са друго интересно решение.
А ако има дърво на двора, задължително трябва да сложите хамак или люлка. Това ще е удобно място за сядане не само за вас, но и място за игра за децата.

1043. Маса
Имате два варианта за маса, в зависимост от пространството с което разполагате.
Ако то е малко, изберете Бистро сет, който обикновено включва малка кръгла или квадратна маса със столове. Дори и масичка за кафе ще ви свърши работа, а за неофициално събиране се обзаведете с две.
Ако имате достатъчно място, голямата маса ще ви бъде много по-удобна, ще можете да се събирате повече хора.

1051064. Осветление
Окачени лампички над двора, обикновено в стандартна кръгла форма, са най-популярния избор за осветление навън. Те са идеален избор за голям и малък двор и осветяват цялото пространство.
Можете да добавите и факли, които се зареждат от слънчевата светлина (дори и в облачни дни) и създават романтична атмосфера.
Разбира се, най-впечатляващият източник на светлина е огънят, но за целта е нужно да обособите специално място за него.

 


последни Проекти