Всичко за почистването на кухненските шкафове

k4

1.Кажете “сбогом” на петната по дървото

Дървенитеk1 кухненски шкафове изглеждат невероятно почти във всяка кухня, но дървото е и един от най-податливите материали на замърсявания. И макар във всеки магазин за препарати да можете да откриете такъв за почистването им, не винаги тази мярка е достатъчно ефикасна. Ако все пак сте решили да опитате, препоръчваме да смесите топла вода с препарат за почистване на кухненски шкафове или пък друг универсален почистващ препарат. Тази смес едва ли ще направи чудеса с вашата кухня, но поне ще отстрани петната.Друг вариант е да вземете идея директно от някоя готварска книга и да смесите вода с оцет или сода за хляб. За перфектен резултат полирайте с малко зехтин и внимателно попийте с кърпа излишното. Не бива да забравяте обаче, че дървените кухненски шкафове не бива да се мокрят твърде много, за да не бъдат повредени.

 

2.Тези от вас, които се радват на красива цветна кухня от МДФ или ПДЧ материал, могат спокойно да използват универсални почистващи препарати, с изключение на тези, които съдържат абразивни частици.k2 Този тип шкафове обикновено нямат нужда от усилено търкане и петната от тях се премахват лесно, но все пак не позволявайте на мазните петна да се застояват, тъй като с времето стават все по-трудни за почистване.Ако кухнята ви, изработена от МДФ или ПДЧ, е боядисана, в никакъв случай не я третирайте с прахообразни почистващи материали.

 

3.Кухненските шкафове от инокс също имат нужда от поддръжка

Кухненските шкафове от инокс са най-близо до тази мечта и освен това са изключително актуални! За почистването им можете да използвате отново различни препарати, а някои домакини препоръчват да разтворите 1-2 лъжици сода за хляб в литър вода. k3Тук отново трябва да избягвате продуктите с абразивни частици и твърди гъби. Желателно е също да не мокрите повърхностите прекомерно и след почистване да ги подсушите внимателно с мека кърпа.

 

 

 

4.Стъклото изисква постоянна грижа

Стъклото навлиза все по-уверено в тенденциите за кухненско обзавежане. То има невероятни естетически качества, които обогатяват стилово и най-мрачното и скучно помещение. В по-традиционните си вариации, можем да го срещнем във вид на витрини или врати на кухненски шкафове, но дори тогава то разнообразява вида на кухненския модул.От гледна точка на почистването, стъклото като материал е изключително лесен за поддържка. С помощта единствено на препарат за стъкло и мека кърпа ще постигнете блестящи резултати за минути. Естествено, абразивите и продуктите, съдържащи твърди частици, са противопоказни за стъклото, но всяка домакиня знае, че оцет и вода е вълшебна комбинация за третиране на този тип повърхности

 


последни Проекти